Panelundersökningar

Här uppdaterar jag löpande hur det går med mina panelundersökningar. Hur mycket jag tjänar in och hur investeringarna sedan går. Förhoppningsvis blir det ett bra resultat över tid.

Målet är att ha kontinuitet, att inte ge upp. Jag behöver inte alltid göra alla undersökningar som dyker upp utan istället hålla det på en nivå som är långsiktigt hållbar. Ungefär som med träning, vi har väl alla tränat de där berömda tre månaderna intensivt och sedan lagt träningsskorna på hyllan. Det är bättre att lägga sig på en nivå som är hållbar över tid eftersom det ger ett bättre resultat i slutänden.

Till dags datum har jag tjänat in
3001,31 SEK
och fått ut att investera
1579,82 SEK
varav
1476,00 SEK
är investerade inräknat avdrag för Paypal's 2% avgift vid transaktion från Cint till Paypal.

Uppdaterad 2019-06-19.


Jag har valt Swedbank Robur Access Asien och Avanza Global initialt, den första eftersom Asien tryckts ner på sistone och är en av de indexfonderna jag gillar bäst för att få diversifiering mot de asiatiska marknaderna, exklusive Japan. Dess avgift är 0,33%.

Avanza Global har jag valt för dess bredd, den eller egentligen den underliggande fonden speglar över 1500 värdepapper i länder som USA, Kanada, Europa och Asien. Produktens avgift är 0,11%, vilket är den billigaste globala indexfonden.

SPP Aktiefond USA har en kostnad på 0,22% vilket är den näst billigaste indexfonden mot USA. Jämfört med Länsförsäkringar USA Indexnära, som är den billigaste på 0,20% har denna 5 Morningstar stjärnor och går mot det bredare indexet MSCI USA Net istället för S&P 500.

SEB Sverige Indexfond är just nu den billigaste svenska indexfonden som följer utvecklingen av ett bredare index på Stockholmsbörsen. SIX Return Index som den så nära som möjligt följer innehåller ca 254 bolag i dagsläget. Avgiften för denna är 0,27%.

Lade till Spiltan Aktiefond Investmentbolag för att få med lite diversifiering i svenska investmentbolag. Fonden innehåller få bolag, men bolagen i sig äger som vi vet flertalet andra bolag och därav blir det en god diversifiering. Kostnaden för fonden ligger på 0,24%.

Min senast tillagda fond är Avanza Emerging Markets. En billig tillväxtmarknadsfond som Avanza släppte 26 mars i år, 2019. Totala avgiften för fonden är 0,29% vilket är i skrivande stund, juni 2019, 0,18% billigare än närmaste fond efter, Länsförsäkringar Tillväxtmrkd Idxnära A. Vilka namn, behöver en lösenordsdatabas för att komma ihåg dem.,


Länk till SEB Sverige Indexfond hos Avanza (affiliate länk)

Länk till Spiltan Aktiefond Investmentbolag hos Avanza (affiliate länk)


3 kommentarer:

 1. Hej!
  Vad kul att du kör på paneler och verkligen en seriös dokumentering.

  Mvh PB?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej PB?
   Kul du tittade förbi och tack för kommentaren!
   Din blogg är utan tvekan en av inspirationskällorna.

   Mvh Pengaklyvern

   Radera
  2. Vad roligt att höra.

   Mvh PB?

   Radera